Vasvirág Egyesület

FCA-KP-1-2020/1-000353 Pályázatból valósítottuk meg az épület felújítását (6.000.000.-Ft).

FCA-KP-1-2021/3-000188 Pályázatból a villanyszerelést, víz- és szennyvízbekötést, mázolást és a berendezést végeztük (2.000.000.-Ft).

Eszközbeszerzésekkel az ivádi hagyományőrző és értékteremtő kulturális, közösségi programokért 

A NEAO-KP-1-2022/6-000111 számú pályázat (2.560.000.-Ft) segítségével  az épület fenntartását és rendezvények szervezését tudtuk biztosítani.

A NEAO-KP-1-2023/6-000679 számú pályázat (1.560.000.-Ft) hozzásegített a közösségépítő rendezvényekhez.


2022-ben 2.550.000.-Ft-ot nyertünk (NEAO-KP-1-2022/6-000111) fenntartásra, aminek keretében gyereknapot és idősek napját is szervezhettünk, valamint a falunapi rendezvényből is kivettük részünket

Az Ivádi Nyugdíjas Klub 1996.04.01-én alakult 30 fővel. 


 • Megalakulása óta részt vesz a falu életében, rendezvények szervezésében, lebonyolításában. Nagyobb események a farsangi-, szüreti bálok, falunapok és nyáron strandfürdő látogatások, néha egy-egy országjárás szerepel programjaikban. 1997-ben a Klub tagjaiból alakult az asszonykórus, akik elsősorban helyi gyűjtésű dalokkal vesznek részt a falu rendezvényein kívül kistérségi találkozókon, Palóc gálán és a környező településeken. Időközben bronz fokozatú minősítést és számos emlékplakettet is szereztek. A tagság költségére a hagyományoknak megfelelő fellépő ruhákat varrtak, melyeket a mai napig viselnek a kórustagok. Évről-évre részt veszünk a falunapi rendezvényeken, illetve a helyi önkormányzat szervezésében az állami ünnepségeken. 2017 júliusában Ivád Község képviselőtestülete az asszonykórusunk részére két évtizedes kimagasló munkája elismeréseként "Ivád Községért" kitüntető címet adományozta. Klubunk rendszeresen szervezett kirándulásokat, melyeken nem csak a Klub tagjai vették részt. Az egyik legnagyobb túránk az Ópusztaszeri Skanzen illetve a Feszty körkép megtekintése volt. Ellátogattunk még a Krasznahorkai várhoz és megnéztük a Betlier kastély múzeumot is. 2008 nyarán a Dobsinai cseppkőbarlangban voltunk, egy évre rá, pedig a Szentendrei Szabadtéri Múzeum volt az úti célunk, ahol még Kovács Margit kerámia gyűjteményének kiállítását is láthattuk. Azóta évente kétszer a bogácsi strandfürdőt látogatjuk. 2017-ben a Klub egyesületi formává alakult (Ivádi Vasvirág Egyesület), ezáltal lehetőség nyilt arra hogy részt vegyünk pályázatokon. Célunk az egyesület bővítése, az asszonykórus fiatalítása, a kulturális örökség ápolása. Jelenlegi létszám 28 fő.

 • Júniusban részt vettünk a Sarudi Aratófesztiválon, valamint az ivádi falunapi rendezvényen, amire megszerveztük az egészségügyi szürést (vércukor, vérnyomás, testtömeg index, tanácsadás), vendégül láttuk a váraszói asszonykórust. Júliusban zempléni kirándulást szerveztünk, majd augusztusban részt vettünk a megyei Nyugdíjas Szövetség Elnökségi ülésén és a bükkszéki sportnapon, melyet Ivád és Bükkszék Őnkormányzatának támogatásával szerveztünk meg. Tevékeny részt vállaltunk az Idősek Világnapja egri Sportcsarnoki megrendezésében, majd helyi szinten az ivádi Kultúrházban. Novemberben Verpeléten a Szépkorúak Ki Mit Tud-ját és az Egri Gárdonyi Géza Színház előadását élvezhettük. Decemberben hagyomány szerint az ivádi ovisoknak készített mikulás csomagokat osztottunk. Januárban Pesten a Nemzeti Színházban voltunk, ahol nagy sikerrel szerepelt Ivád Színjátszó Köre is. Februárban a Megyei Szövetség rendezésében Zsuzsanna bálon voltunk. Tevékenységünket évente előre tervezzük, amit most sajnos az élet kicsit felülírt.
 • Együttműködési Szerződésünk van Ivád Község Önkormányzatával, így részt veszünk az állami, valamint a településre szervezett kulturális rendezvényeken. A Pétervásári Karitász segítségével segíteni tudunk a rászorulóknak is.
 • Civil szervezet használatában lévő, helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan felújításának támogatása. Az ingatlan felújításával lehetővé válik, hogy Egyesületünk saját otthonában kulturált körülmények között dolgozhat. Ehhez szükséges a nyílászárók cseréje, fűtés korszerűsítés, fürdőszoba kialakítása, burkolatok cseréje, tetőszerkezet javítása.
 • Partnerszervezetek: Ivád Község Önkormányzata, Szent Márton Karitász csoport Pétervására, Heves Megyei Nyugdíjas Szövetség
 • Az ingatlan adatai: Cím: 3248.Ivád Dózsa György út 22 HRSZ: 263, Tulajdonos: Ivád Község Önkormányzat 3248. Ivád Dózsa György út 2. Ingatlan területe: 1547 m2, lakóház 70 m2 elhasználódott, felújításra szorul. Becsült értéke 1.500-000.-Ft
 • Az épület nyílászárói elavultak, rosszul záródnak, sérültek, energetikai szempontból cserére szorulnak

Az épületben nincs megfelelő szociális helység (fürdő,WC) ezért kialakítása elengedhetetlen.

Padlóburkolatok elhasználódottak, azoknak cseréje mindenképpen szükséges

A tetőszerkezet javítása a beázások miatt, illetve a tetőlécek cseréje szükségessé vált

A felújítások után az épület teljes festést kell kapjon.

Tételesen:

 • Nyílászárók cseréje 1.300.000.-
 • Szociális helység kialakítása 1.000.000.-
 • Gázkonvektorok 400.000.-
 • Padlóburkolatok cseréje 800.000.-
 • Tetőjavítás 1.800.000.-
 • Festés 700.000.-

Összesen 6.000.000.-